Del 1 Grunden

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page

I den första delen lägger vi grunden för vad vårt missionsuppdrag är. Hur ska vi förstå mission, utifrån ett bibliskt perspektiv? Hur kan vi samverka med Gud i hans mission? Är det ytterligare en verksamhet eller aktivitet i vår långa lista på vad som måste göras?

Vi studerar om Guds handlande med sitt folk som går som en röd tråd genom Bibeln och kyrkans historia. Guds kärlek visar sig i sändandet av sin egen son, Jesus Kristus och församlingen är nu sänd av honom för att ge kontinuitet åt Jesu mission. Jesus är vår förebild och i vår efterföljelse till honom har vi möjlighet att delta i uppdraget på ett trovärdigt och helt sätt.

Samhället har förändrats, därför måste även kyrkan förändras. Vad är egentligen församlingens uppdrag och vad innebär det att vara gränsöverskridande? Vågar vi säga att Jesus är enda vägen eller tror vi inte längre att det är så?

Genom att vara en attraktiv gemenskap kan vi dra människor till oss och bli en missionell kyrka. Evangelisation och diakoni är varandras tvillingar.

Vi uppmuntras också att lära av den spännande missionshistorien.

© 2017 AGORA | Om agorafolk.se

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?