Del 2 Djupet

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page

Nu gräver vi djupare i livsstilsfrågorna. Vilken konsekvens får min tro i vardagen? För mina var-dags-val? För boende, yrke, prioritering av tid och resurser?

Denna del handlar om aktiva val, om att våga se, känna och agera. När vi känner behoven och gör något tillsammans går vi i Jesu fotspår. Kanske är det till och med så att vi går miste om Guds välsignelser för att vi inte delar med den ”fattige”, ser inte den ”hungrige”, eller ”besöker” inte den som sitter i fängelse?

Ingången till mötet med en människa kan vara olika beroende på vilka behov hon har just då. Vad som är goda nyheter för en människa är inte det samma för en annan. Vi väljer vilken ingång vi har för att visa Jesu kärlek men därefter behöver vi också dela Guds ord och kraft.

I detta avsnitt får du också chans att fundera på bön och hur den förändrar världen. Varför och hur ska vi be för världen och för andra människor?

Texterna utmanar dig att också att leva utifrån gudsrikets principer. Inte av världen men i världen men med andra principer än världens. Vi tittar tillsammans på några trender och funderar på vilka dessa Guds principer är.

De första kristna hade och ägde allt gemensamt och kunde utmana orättvisorna i samhället därför att de hade ett annat sätt att leva. På vilket sätt kan din och min församling säga ”vi har ett annat sätt att leva”? På vilket sätt utgör vi alternativa gemenskaper där våra enskilda och gemensamma val bidrar till att påverka människors individuella och strukturella livsförutsättningar?

Bibelns undervisning om pengar och relationen mellan fattigdom och rikedom utmanar oss eftersom det berör vad vi kommit att anse som något av det mest privata i våra liv, vår ekonomi. Det går inte att komma ifrån att omfördelning är en biblisk princip och att poängen med att tjäna pengar tycks vara att dela med sig.

© 2017 AGORA | Om agorafolk.se

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?