Del 4 Uttrycket

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page

I denna del får du möta olika sätt att uttrycka sin tro och att möta människor med budskapet om Jesus. De tio kapitlen ska inte ses som en komplett lista på hur man kan uttrycka sin tro och skulle kunna göras mycket längre.

Denna del hoppas vi ska inspirera dig som individ eller er som församling att börja drömma eller söka gemensamma visioner. Vår önskan är att du ska hitta nya områden där du och din församling kan engagera er i.

Vi inleder med att gå tillbaka till rötterna, att leda människor till Jesus. Vägen till Jesus är olika, och behöver ofta presenteras på olika sätt och genom olika människor över tid. Tillsammans uttrycker de olika sidor av Guds kärlek. För detta använder Gud våra liv och vår berättelse i den utgivande och uppsökande rörelsen att nå människor.

En annan stor uppgift är att ”göra lärjungar” eller att försäkra att alla folk har tillgång till Guds ord. I denna del får du chans att fundera över hur din församling kan bli en lärjungatränande gemenskap.  Att göra Bibeln tillgänglig för alla på ett språk som talar till deras hjärtan är en viktig del i att göra Jesu lärjungar.

Vilka alternativa uttryckssätt finns för att ta vara på den kreativitet Gud har gett oss och för att kommunicera Guds kärlek till människor som sällan besöker våra traditionella gudstjänster?  Det kan handla om människor i storstadsmiljöer, nya generationer som inte har en kristen tradition eller en kulturelit som vi kanske upplever svår att påverka. Detta och mycket annat får vi studera och samtala om i denna del av Agora.

© 2017 AGORA | Om agorafolk.se

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?